دریافت مشاوره
منوی دسته بندی

درمان قوز قرنیه

درمان قوز قرنیه با 50% تخفیف ویژه | کلینیک فوق تخصصی چشم دیدآوران

برای درمان قوز قرنیه روش های مختلفی وجود دارد که پزشک متخصص با توجه به وضعیت و شدت قوز قرنیه آن را تجویز می کند. بیماری قوز قرنیه معمولا یک نفر از هر 2000 نفر مرد یا زن را گرفتار می کند. بیماری قوز قرنیه دوطرفه است ولی یک چشم دچار بیماری شدیدتر و کاهش دید بیشتر می گردد.

بیماری قوز قرنیه به راحتی قابل تشخیص نیست. برای تشخیص موارد خفیف این بیماری باید توپوگرافی قرنیه انجام شود.  بیماران مبتلا به این بیماری دچار تاری دید ، نزدیک بینی، آستیگماتیسم، هاله بینی و یا حساسیت به نور می شوند.

در حال حاضر با انجام روش های پیشرفته عکسبرداری می توان شدت بیماری قوز قرنیه را تشخیص داد. پزشک متخصص با توجه به شدت قوز قرنیه، برای هر بیمار روش مناسب برای درمان قوز قرنیه را توصیه می کند.

بیماری کراتوکونوس یا قوز قرنیه

بیماری غیر التهابی قوز قرنیه در اکثر موارد قرنیه ی هر دو چشم را درگیر می کند. در این بیماری قرنیه چشم نازک شده و از شکل کروی به شکل مخروطی تغییر می کند. مخروطی شدن قرنیه موجب بروز مشکلات بینایی مانند نزدیک بینی و یا آستیگماتیسم می گردد. در نتیجه قدرت دید فرد کاهش می یابد.

بیماری قوز قرنیه یک بیماری پیشرونده محسوب می شود که در دوران بلوغ در یک چشم ایجاد شده و به مرور زمان تا حدود سن 40 سالگی پیشرفت کرده و سپس متوقف می شود. شدت قوز قرنیه در هر دو چشم یکسان نیست.

درمان قوز قرنیه با 50% تخفیف ویژه | کلینیک فوق تخصصی چشم دیدآوران

درمان قوز قرنیه

علل موثر بر ایجاد بیماری قوز قرنیه

تاکنون علت مشخصی برای ایجاد بیماری قوز قرنیه شناسایی نشده است. این بیماری معمولا در تمام نژادها، خانم ها و آقایان ایجاد می شود.  عوامل مختلف زیر می توانند بر بروز و تشدید این بیماری تاثیر بگذارند:

  • افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند، حدود 15  درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قوز قرنیه هستند.
  • مالیدن محکم چشم ها علت ایجاد کننده بیماری نیست اما بر روند بروز و تشدید بیماری تاثیرگذار است.
  • ابتلا به بیماری های سندروم داون و یا سندروم مافان می تواند احتمال ابتلا به بیماری قوز قرنیه را افزایش دهد.
  • ابتلا به بیماری های التهابی چشم
  • ابتلا به حساسیت چشم و ایجاد ورم ملتحمه چشم در فصل بهار
  • استفاده زیاد از لنزهای تماسی زیبایی و یا طبی
  • استرس های اکسیداتیو قرنیه
  • ابتلا به بیماری آتوپی

تلفن تماس مرکز مشاوره کلینیک دیدآوران: ۰۹۳۰۸۸۵۹۱۹۶

روش های درمان قوز قرنیه

بیماری قوز قرنیه یک بیماری غیر التهابی پیچیده و پیشرونده می باشد. برای درمان قوز قرنیه باید از روش های مختلف برای جلوگیری از تشدید قوز قرنیه و سپس درمان آن استفاده کرد. پزشک متخصص چشم برای درمان بیماری قوز قرنیه خفیف استفاده از عینک یا لنز را پیشنهاد می کند.

چشم پزشک برای درمان قوز قرنیه در موارد شدیدتر، استفاده از لنزهای تماسی سخت دارای قابلیت نفوذ گاز توصیه می کند. پزشک در مواردی که شدت بیماری زیاد باشد و روش های کم تهاجمی و غیر تهاجمی جهت درمان موثر نباشند، از روش پیوند قرنیه استفاده می کند. هزینه درمان قوز قرنیه با توجه به شدت بیماری متفاوت است.

درمان قوز قرنیه با 50% تخفیف ویژه | کلینیک فوق تخصصی چشم دیدآوران

درمان قوز قرنیه

درمان قوز قرنیه با عینک

چشم پزشک در مراحل اولیه ابتلا به بیماری استفاده از عینک را برای درمان قوز قرنیه و اصلاح دید بیمار  تجویز می کند. با توجه به این مسئله که بیماری قوز قرنیه یک بیماری پیشرونده است، باید نمره عینک هر از چند گاهی تغییر کند.

یکی از معایب استفاده از عینک برای درمان قوز قرنیه، بروز مشکل در زمان ورزش کردن، تفریح و مهمانی رفتن است. دید برخی افراد هم با استفاده از عینک بهبود نمی یابد. انواع عمل های لیزر چشم همچون عمل لازک، عمل لیزیک و عمل فمتولیزیک برای عدم نیاز به عینک توانسته اند موثر باشند. البته انجام این عملها برای تمام افراد مناسب نیست.

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]

درمان قوز قرنیه با لنزهای تماسی

با پیشرفت بیماری قوز قرنیه، مشکلات چشم تشدید شده و استفاده از عینک برای درمان قوز قرنیه موثر نیست. در این مرحله چشم پزشک برای اصلاح مشکل آستیگماتیسم نامنظم بیمار، از لنزهای تماسی سخت استفاده می کند.

عمل جراحی قوز قرنیه با استفاده از لنزهای تماسی قدرت دید بهتری را ایجاد می کند اما معایبی نیز دارد.    اولین عیب وارد شده بر این لنزها، سختی در تحمل لنز است. اگر فرد توانایی تحمل خود را افزایش دهد، بعد از مدتی به لنز عادت می کند اما متاسفانه بسیاری از افراد نمی توانند لنز را بر روی چشم خود تحمل کنند.

قرنیه دارای اعصاب حسی زیادی است به همین دلیل احساس مداوم وجود لنز بر روی قرنیه چشم خوشایند بیماران نیست. در برخی موارد هم لنز به دفعات زیاد از روی چشم می افتد که ناراحت کننده است. همچنین با پیشرفت بیماری امکان گذاشتن لنزهای تماسی سخت وجود ندارد.

روش کراسلینک جهت کنترل و تثبیت قوز قرنیه

متاسفانه بیماری قوز قرنیه یک بیماری پیشرونده تخریبی است که در مراحل اولیه مشکل به خصوصی ایجاد نمی کند. این بیماری به مرور زمان باعث ایجاد مشکلات بینایی و کاهش دید می گردد. در این روش رشته های پروتئینی کلاژن موجود در قرنیه با استفاده از اشعه ماوراء بنفش و داروی ریبوفلاوین یکی از ویتامین های گروه B به هم متصل شده و موجب افزایش استحکام قرنیه و صاف شدن قرنیه می شوند.

درمان قوز قرنیه با 50% تخفیف ویژه | کلینیک فوق تخصصی چشم دیدآوران

درمان قوز قرنیه

کاندید مناسب برای انجام کراسلینک

عمل کراسلینک  معمولا برای کنترل و جلوگیری از پیشرفت بیماری قوز قرنیه انجام می شود.

  • برای افرادی که به تازگی مبتلا به بیماری شده اند.
  • برای کسانی که بیماری آنها در حال پیشرفت می باشد.
  • برای کسانی که نمی توانند از لنزهای تماسی استفاده کنند.
  • برای افراد جوان و یا میانسال که بیماری قوز قرنیه آنها پیشرونده است.
  • افراد مبتلا به بیماری با ضخامت قرنیه حداقل 400 میکرون
  • خانم هایی که باردار و یا شیرده نمی باشند.

تلفن تماس مرکز مشاوره کلینیک دیدآوران: ۰۹۳۰۸۸۵۹۱۹۶

درمان قوز قرنیه با ایمپلنت رینگ

روش جایگذاری ایمپلنت رینگ در اوایل سال 2006 توسط FDA به صورت رسمی برای درمان قوز قرنیه تایید شد. در این روش از رینگ های داخل چشمی جهت از بین بردن مشکلات چشمی نظیر نزدیک بینی و آستیگماتیسم استفاده می شود. ایمپلنت رینگ عملکرد مشابه با عینک و لنز دارد.  رینگ قرنیه منحنی شکل بوده که با روش جراحی در داخل قرنیه جایگذاری می شود. این رینگ موجب بهبود انحنای قرنیه و صاف شدن آن می گردد. به همین دلیل قدرت دید افزایش می یابد.

ایمپلنت رینگ برای درمان قوز قرنیه تمام افراد، مناسب نیست. این روش درمانی برای افراد مبتلا به قوز قرنیه خفیف تا متوسط کاربرد دارد. قرنیه افرادی که از این روش استفاده می کنند، باید شفاف و دارای ضخامت کافی باشد. در برخی موارد نیاز است تا بیمار بعد از انجام این روش از عینک یا لنز استفاده کند.

ایجاد پیوندهای عرضی متعدد در بافت کلاژن

در این روش درمان قوز قرنیه پزشک متخصص از قطره چشمی و طول موج مخصوصی از نور، برای تقویت قرنیه استفاده می کند. با انجام این روش قرنیه که حالت برآمده و مخروطی داشته، صاف و سفت می گردد. به همین دلیل توانایی دید تقویت می شود.

درمان قوز قرنیه با 50% تخفیف ویژه | کلینیک فوق تخصصی چشم دیدآوران

درمان قوز قرنیه

عمل جراحی پیوند قرنیه جهت درمان قوز قرنیه

چشم پزشک برای درمان قطعی قوز قرنیه افرادی که  هیچ یک از روش های درمانی ذکر شده، برایشان موثر نبوده است، از روش پیوند قرنیه استفاده می کند. عمل پیوند قرنیه تهاجمی بوده و برای افرادی با قرنیه کدر انجام می شود.  در این روش قسمتی یا تمام قرنیه آسیب دیده با بافت قرنیه اهدایی سالم تعویض می گردد.

در روش پیوند لایه ای قرنیه تنها لایه های قدامی قرنیه فرد با لایه های قدامی قرنیه اهدایی که دارای ضخامت و بافت طبیعی می باشد، تعویض می شود. در این روش پیوند قرنیه احتمال پس زدگی پیوند و بروز عوارض کمتر است.  انجام این روش بسیار مشکل است اما موفقیت پیوند در آن بیشتر است.

در عمل پیوند قرنیه تمام ضخامت،  تمام لایه های قرنیه فرد در بخش مرکزی با قطر حدود 8 میلیمتر با لایه های قرنیه اهدایی تعویض می شود. این جراحی به کمک میکروسکوپ جراحی تحت بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی انجام می شود.

روش ترنس پی آر کی  برای درمان قوز قرنیه

امروزه برای درمان جدید قوز قرنیه از روش جراحی بدون نیاز به برش، تماس و خونریزی ترنس پی آر کی استفاده می شود. در این روش غیر تهاجمی،  انرژی اشعه های لیزر جهت اصلاح شکل برآمده قرنیه و بهبود قدرت دید به کار گرفته می شود. این روش درمانی با توجه به وضعیت بیمار به صورت اختصاصی برای هر فرد برنامه ریزی می شود. انجام این روش برای درمان نزدیک بینی، آستیگماتیسم، کاهش واکنش التهابی، صاف کردن قرنیه، کاهش حساسیت به نور بعد از جراحی، کاهش درد و تاری دید بعد از جراحی موثر است.

درمان جدید قوز قرنیه

درمان جدید قوز قرنیه

درمان قوز قرنیه با لنز داخل چشمی توریک

برای درمان قوز قرنیه افرادی که مبتلا به آستیگماتیسم بالا شده اند می توان از لنزهای داخل چشمی توریک یا تصحیح کننده آستیگماتیسم استفاده کرد. این لنزها در اتاق قدامی و یا خلفی چشم گذاشته شده و موجب اصلاح دید می گردد. البته افرادی که قوز قرنیه شدیدی دارند، انجام این روش برای درمان بیماری آنها موثر نیست.

کلام آخر

بیماری قوز قرنیه یکی از بیماری های شایع چشمی است که در مراحل اولیه علائم خاصی ایجاد نمی کند. تغییر شکل قرنیه  از حالت کروی به مخروطی باعث می شود تا انکسار و شکست نور در هنگام ورود به داخل چشم به درستی انجام نشود و فرد تصاویر را به وضوح نبیند.

برای تشخیص و درمان جدید قوز قرنیه باید به چشم پزشکان متخصص و با تجربه در کلینیک های معتبر مانند کلینیک فوق تخصصی چشم دید آوران مراجعه کنید. تشخیص زودهنگام این بیماری می تواند از پیشرفت بیماری و ایجاد اختلال در قدرت بینایی جلوگیری کند.

جهت دریافت مشاوره برای درمان بیماری قوز قرنیه با بهترین و بروز ترین تجهیزات چشم پزشکی با مشاورین کلینیک چشم پزشکی دیدآوران تماس حاصل فرمایید. مشاورین کلینیک ما همه روزه پاسخگوی سوالات شما می باشند فقط کافیست همین الان با ما تماس بگیرید و یا از طریق فرم دریافت مشاوره رایگان درخواست تماس خود را وارد نمایید تا با شما تماس بگیریم.

تلفن تماس مرکز مشاوره کلینیک دیدآوران: ۰۹۳۰۸۸۵۹۱۹۶

دیدآوران
دیدآوران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *